Grundrecept:
3 ägg
1 dl majsolja
1 dl mjölk eller vitt vin
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 gr riven ost ( ex. grevé)
1 krm salt
2 krm peppar
1. Vispa ägg, olja och vätska(vin eller mjölk) i en bunke
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjöl-blandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.
3. Blanda ner salt, peppar, och den rivna osten.
4. Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna (se vidare beskrivning på fyllningar)
5. Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform ca 1,5 liter och grädda i 175 grader i 45 min.
Fyllning 1: Kyckling och paprika,
150 gr kycklingkött(filé), 1 liten grön paprika, 1 liten röd paprika, 50 gr oliver
Stek kycklingen och skär den i småkuber
Dela paprikorna i småbitar och stek dem mjuka på svag värme, blanda ner allt i smeten, grädda
Fyllning 2: Fetaost ca 150 gr, tomat 50 gr och svarta oliver 25 gr
Dela ingredienserna i små bitar och häll i smeten, grädda
Fyllning 3: Lax 200 gr (rökt) och Gräslök 1 dl hackad
Skär laxen i små strimlor ca 2 cm långa
Blanda ner ingredienserna i smeten, grädda
Fyllning 4: Champinjoner 250 gr , en vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja.
Skiva champinjonerna och bryn dem i smör, pressa vitlöken över svampen och strö över persiljan, blanda i smeten, grädda