Recept

Franskt pajbröd

2008-07-20

Grundrecept:

3 ägg

1 dl majsolja

1 dl mjölk eller vitt vin

2 1/2 vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 gr riven ost ( ex. grevé)

1 krm salt

2 krm peppar

1. Vispa ägg, olja och vätska(vin eller mjölk) i en bunke

2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjöl-blandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.

3. Blanda ner salt, peppar, och den rivna osten.

4. Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna (se vidare beskrivning på fyllningar)

5. Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform ca 1,5 liter och grädda i 175 grader i 45 min.

 

Fyllning 1: Kyckling och paprika,

150 gr kycklingkött(filé), 1 liten grön paprika, 1 liten röd paprika, 50 gr oliver

Stek kycklingen och skär den i småkuber

Dela paprikorna i småbitar och stek dem mjuka på svag värme, blanda ner allt i smeten, grädda

Fyllning 2: Fetaost ca 150 gr, tomat 50 gr och svarta oliver 25 gr

Dela ingredienserna i små bitar och häll i smeten, grädda

Fyllning 3: Lax 200 gr (rökt) och Gräslök 1 dl hackad

Skär laxen i små strimlor ca 2 cm långa

Blanda ner ingredienserna i smeten, grädda

Fyllning 4: Champinjoner 250 gr , en vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja.

Skiva champinjonerna och bryn dem i smör, pressa vitlöken över svampen och strö över persiljan, blanda i smeten, grädda